Är vin GI?

I dagens samhälle så har vi uppenbarligen kommit att bli väldigt medvetna om saker och ting omkring oss. Och vad är då inte ett ypperligt exempel än just det här med mat och dieter? För allting som har med att banta eller äta rätt att göra verkar vara mycket heta ämnen.

Detta märker man inte minst när allt fler människor börjar ta ställning och helt plötsligt ska tycka till och säga sin mening huruvida vad som är nyttigt eller ej. Det råder ständigt diskussioner huruvida GI-dieten eller lågkaloridieten är den mest effektiva. Något som nog för övrigt alla borde försöka at reda på själva.

Men den kanske hetaste potatisen den senaste tiden har helt klart varit debatten kring det älskade vinet. Diskussionerna huruvida vin är nyttigt i lagom mängd eller ej, går just nu på högvarv. Eller den kanske största frågan: Är vin GI? Frågan som kanske ställs allra mest, och som alla trogna GI anhängare där ute mycket gärna skulle vilja veta.

För under de senaste åren så har det börja dyka upp allt fler rön och undersökningar som säger att ett glas vin om dagen kan vara både bra för hälsan och tillåtit om du följer just GI-dieten. Detta bland annat på grund av att Viner på nätet innehåller mycket antioxidanter och har ett relativt lågt GI.

Huruvida många där ute lyckas hålla sig till just bara ett glas vin om dagen kan givetvis diskuteras. Men till dem som lyckas hålla det, säger jag: Stort grattis! Ni ör riktiga livsnjutare och kan vara det med gott samvete.