Ät nästan vad du vill gå ner i vikt ändå

Det hela handlar egentligen om att byta ut råvaror med ett högt GI-värde mot råvaror och livsmedel med låga GI-värden. Är du inte helt säker på hur det här med GI-värden fungerar? I så fall rekommenderas att du läser på, exempelvis kan du hitta förklaringar här på sajten och exempelvis i denna artikel. Om du byter ut ditt vita mjöl mot något av de olika alternativ som numera går att köpa i de flesta matvarubutiker, eller åtminstone i hälsokostbutiker, kan du fortfarande äta rätter som pizza – vilket normalt inte direkt förknippas med viktnedgång.

"Räksmörgås, smörgåstårta, pizza, paj och wraps. Allt är tillåtet med den nya GI-metoden. Det handlar bara om att laga på rätt sätt och med nya smarta ingredienser. Du behöver inte avstå från dina älsklingsmackor, pizza eller paj bara för att du äter GI." Så skriver Expressen om nya GI-metoden.

Ett sätt att snabba upp effekten av GI-metoden samtidigt som man fortfarande får i sig allt man behöver på ett hållbart sätt är att kombinera GI-metoden med VLCD-inspirerade dieter, såsom näringsdrycker från http://godbalans.se. Vet du inte vad VLCD innebär eller går ut på rekommenderas att du läser på om det exempelvis här. GI-metoden är ju, som du säkert förstått att vi tycker, en väldigt bra metod för att gå ner i vikt på ett hållbart sätt där man fortfarande får äta gott, njuta av mat och få i sig allt man behöver. Det enda som kan vara någorlunda negativt med GI-metoden är att det ibland kan ta lite tid innan vikten börjar rasa. Vill man skynda på processen lite kan ovanstående tips vara en bra tanke.