Dags att få in en rutin!

När det kommer till alla typer av dieter handlar det främst om att byta gamla vanor och skaffa sig nya rutiner. Fokusera därför på att få in vanan att alltid äta minst frukost, lunch och middag samt försök att få i dig något litet som en frukt mellan måltiderna.

Det senaste inom matväg är att beställa färdigpackade matkassar och i till exempel Västerås kan man enkelt göra detta via denna länk: http://www.matkasse.nu/vasteras/. Men det som är mest positivt är att man kan välja vilken typ av matkasse man är intresserad av att få. Sålunda kan man välja en kasse som passar ens egna diet eller specifika kosthållning för att inte lägga pengar på en matkasse som inte kommer att komma till användning.

GI och matkassar

GI-metoden är som vi alla vet ett effektivt sätt att gå ner i vikt samtidigt som man skapar en hälsosammare livsstil då metoden bygger på att man äter mat som innehåller mycket proteiner men inte mycket kolhydrater. Därigenom bygger GI främst på att byta ut vissa matvaror mot andra nyttigare och äta mindre av vissa andra utan att man avsäger sig dem helt. Dock för någon som inte är van vid denna metod eller är precis i starskedet kan det vara svårt att inspireras och komma på vad man ska laga. Därför kan det många gånger bli att nybörjare ofta äter samma maträtt flera gånger samma vecka vilket varken är bra för kroppen eller för att få ut metodens fulla effekt. På så sätt kan det därför vara en bra idé att unna sig en GI-matkasse som kommer med färdiglagade rätter av varierad karaktär som både är god och följer metodens grundstenar för att kunna hålla sin sunda livsstil. Vidare kan matkassen hjälpa till att få ens matvanor i en god rutin eftersom man slipper fundera så mycket på vad man ska laga och i vissa kassar kan det även ibland medfölja enkla recept och tips på vad man själv kan hitta på för rätter. Därigenom är inte en GI-matkasse enbart tidssparande utan de ger även kunskap, inspiration och god mat utan att man ens gå hemifrån till affären!