GI och köttätande

Att det här med GI och köttätande går hand i hand kan nog ingen av oss GI- anhängare har gått miste om. Men att detta inte är hela sanningen kanske inte alla visste? För faktum är att det inte nödvändigtvis måste vara rött kött som är bra ur ett GI-perspektiv. Det viktigaste är nämligen att man äter mer protein, och protein finns det i andra råvaror än bara rött kött.

Faktum är att det finns massa andra goda och nyttigare alternativ än rött kött. Bra exempel på detta är kyckling, fisk, skaldjur ägg och ost. Man behöver alltså inte nödvändigtvis äta kött eller fisk för att få i sig protein, ägg och ost är minst lika bra källor till detta. Och med tanke på hur många ostsorter som finns nu för tiden, bör inte fantasin ta slut direkt. Man kan göra många spännande rätter med livsmedel som keso, fetaost, haloumiost, mozzarella etc. Listan kan göras hur lång som helst.

Det gäller bara att vara lite kreativ, så finns det hur många möjligheter som helst med GI-metoden. Så myten att man måste äta mycket kött för att på lättaste sättet följa denna diet, är inte alls sant. Det gäller bara att läsa på lite och se till att laga amt som man själv tycker om. Då kommer din diet gå galant på alla sätt och vis.