Matvanor

Känner du dig trött och hängig och i behov av att förlora några extra kilon? Är du medveten om att du behöver ändra dina matvanor, både av intaget och när det sker? Då kan GI-metoden vara perfekt för dig! GI metoden är inte, som en del felaktigt tror, en bantningsmetod som du utför tillfälligt. Att äta enligt GI metoden är ett livslångt val, som kommer att fullständigt förändra din syn på mat. Du får äta dig mätt, du kommer att bli piggare och i tillägg tappa i kilon, utan att för den skull förlora särskilt mycket muskelmassa.

Många personer lider av sockerberoende och känner sig ständigt sugna på söta bakelser, godis och läsk. Vissa kallar till och med sockerberoendet för ätstörningar, då personerna ofta har en vriden syn på socker och ser det antingen som tröst eller belöning. Med hjälp av GI-metoden ökar dina chanser att ta dig ur sockerberoendet. Vanligt är också att bli sötsugen då man är hungrig och äter man fel är risken för att hungerkänslor uppstår mycket större. Följer du en GI-diet kommer du att bli mätt längre och minskar risken för att falla in i sockerträsket igen.

Med GI-metoden ska du inte äta mindre, bara äta rätt! Genom att byta ut mat med snabba kolhydrater, det vill säga vitt bröd, potatis och liknande, till mat som har långsamma kolhydrater, det vill säga ett lågt GI, kan du minska din hunger och samtidigt gå ner i vikt. Långsamma kolhydrater återfinner du i fullkornsvarianter av pasta, ris och bröd, i baljväxter, kött, fisk, ägg och en massa annat. Du behöver inte vara orolig för att maten kommer att vara fattig på variation, det finns mängder av recept som innehåller långsamma kolhydrater! Istället för vitt mjöl kan du till exempel äta dinkelmjöl, istället för vitt ris finns råris och istället för vit pasta kan du äta fullkornspasta.