Omega 3 och GI

De flesta av oss har säkerligen någon gång hört talas om GI-metoden och därmed också förstått att det är en metod som innebär att man äter långsamma kolhydrater och bra fetter. Något som har kommit att bli allt mer populärt i dagens samhälle, och detta tack vare att allt fler läkare och forskare menar på att det är sockret som är farligt för vår kropp, inte fettet.

I takt med att fett har kommit att bli allt mer accepterat, så har det blivit allt vanligare med diverse kosttillskott av olika slag. Och det kanske mest populära har onekligen kommit att bli tillskottet Omega 3, som är en sammansättning av goda fettsyror av olika slag.

Forskare vet nu att Omega 3 är bra för hälsan i många olika aspekter, bland annat för ämnesomsättningen men också förebyggande mot hjärt- och kärlsjukdomar. Information som man alltså inte hade en aning om för ca 20 år sedan. Då menade man att de flesta fetterna var dåligt för hjärtat och kroppens välmående, men i dag vet vi alltså bättre.

Omega 3 går även att tillgodose sig med via en sund och bra kost, men då gäller det som sagt att läsa på om vilka livsmedel som innehåller mest bra fetter av detta slag. En bra tumregel kan dock vara att fet fisk som lax och makrill är goda källor för just Omega 3.